Stevia sötningsmedel skänker alla möjlighet att njuta av sötsaker

Jag startar med Stevia sötningsmedel på grund av att så mycket människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en bra sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav det här är att 98Procent utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.

Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan beställa Stevia sötningsmedel på denna länk.

kim

Stevia sötmedel är toppen för alla målgrupper som vill undvika socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett mycket bra val för den som inte vill kapitulera godis men beredvilligt undviker alla de dåliga effekterna som socker för med sig. Att vilja hålla sej ifrån strösocker är standard samt anländer ur fler än en anledning.

Sockersjuka är en åkomma som egentligen innehåller flera olika varianter, men framförallt av ett par olika typer som lätt nog heter typ 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.

Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kalorier med god distribution och lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sej då less, törstig och börjar dofta aceton. Man håller också kvickt ned i kilon. Typ 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Typ 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar oftast äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång och kanhända medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med socker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det betyder såklart inte att man vill avbryta förtära sötsaker och idag finns det val för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än kolhydrater, så blott väldigt lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra dra ned på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man kanske vill gå dra ner i kilon, eller ta bättre hand som sina garnityr. Alla vet ju vilken dålig effekt socker har på våra tänder. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett tillstånd som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt effektiv, men det gäller att man får i sej tillräckligt med fett samt äggviteämne för att orka med en kolhydratfri föda.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – eller med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell förfarande för att gå minska i vikt samt har för många blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så flera.

När man går på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får absolut maximum äta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel inta fritt av proteiner och fett för att dämpa aptit och tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, vitt ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, sötsaker m. m. Allting som kan omvandlas till socker i kroppen är förbjudet. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde och fläsk, samt protein som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att förtära bacon till morgonmål när man vill gå dra ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.