Med glycerin i skafferiet så kan man ta hand om flera olika saker

Du kanske undrar “vad är glycerin?” för att du har läst om detta spännande ämne online. Glycerinet är en trevärdig alkohol som finns i fett och som kan användas på lite olika sätt. Glycerin (Glycerol) är det ämne som ger fyllighet i vin och finns i mängder av livsmedel.

Du har kanske hört talas om glycerol som är ett annat namn för samma sak och som bland annat används inom fitness-industrin för att man ser att det ger en viss effekt på trycket i musklerna. Men det är inte bara muskelknuttar som är intresserade av vegetabilisk glycerin.

Glycerin köpa 1 liter

Använd glycerol i vardagen till allt från fitness till behandling av smuts

Den glycerol apoteket säljer är säker att använda men man får förstås inte så mycket. Det kan vara klokt att glycerol köpa online i andra butiker som Tradera eller allt-fraktfritt.se, för att få ett bättre pris och mer av varan. Köp endast livsmedelsgodkänd glycerin.

Glycerol användning är varierad så man kan använda tuben eller burken som man har köpt till flera olika saker.

Visste du att du faktiskt kan få bort en envis fläck med glycerin? Precis som med andra fläckborttagare så ska du behandla fläcken med glycerinet en bra stund innan du drar igång tvättmaskinen. Några timmar innan tvätt är att rekommendera för bästa resultat.

Man kan också använda ämnet för hobbyaktiviteter. Gör en egen snöglob med glycerolen som en viktig ingrediens. Såpbubblor kan också ses som en hobbyverksamhet och om du vill ha riktigt stora bubblor så ska du blanda glycerinet i mixen med vatten och vanligt diskmedel. Det här gör verkligen susen!

Ett helt naturligt ämne som man ska använda på varsamt sätt

Det ska sägas att det här är ett ämne som faktiskt finns i vår kropp och du kommer att se att glycerinet används flitigt i hudvårdsprodukter. Läs på baksidan av din hudkräm och du bör finna detta ämne helt enkelt för att det är så bra på att binda vatten och det är ju en effekt som vi vill komma åt inom hudvård.

Den som vill ge musklerna lite hjälp kan kombinera andra produkter med lite glycerin för att få maxad effekt men här ska man verkligen vara varsam. De som har testat det här och som har överdrivit kan rapportera om magont som resultat. Då kan det kanske vara säkrare att köpa en färdig fitness-produkt där glycerolen ingår som en av ingredienserna.

Om du ska glycerol köpa för invärtes bruk så gäller det att du får en produkt som är säker att förtära. Ibland så kan det ju finnas annat i produkten som kan vara farligt att få i sig så det är viktigt att man är medveten om vad man köper och till vad.

Hemmagjord hudvård som verkligen fungerar som den ska

Man kan också satsa på glycerin som en produkt som man gör egna hudvårdsprodukter med. Det finns de som menar att man inte behöver köpa dyra krämer då man helt enkelt kan smeta glycerolen i ansiktet. Det här kan ju vara värt att testa och om det inte skulle fungera så som man tänkt sig så är det bara att låta det som blev kvar fungera som fläckborttagningsmedel!