Gör dina egna såpbubblor med glycerol och vanligt diskmedel

Det är inte svårt att få till stora såpbubblor som barn och vuxna fascineras av. Om man behöver en kul aktivitet till kalaset eller utflykten så ska man ladda med glycerol, diskmedel, vatten och lite socker. När man blandar detta så har man det som krävs för gigantiska bubblor.

Såpbubblor är en riktigt rolig aktivitet för dagar då man kan vara utomhus

När man letar efter bra aktiviteter så glömmer man ofta det där med såpbubblorna, men faktum är att det här är en av de bästa lekar man kan hitta på då man ska samlas ett gäng stora och små. Det finns bra recept såpbubblor online men man kan lätt mixtra fram den perfekta lösningen med glycerin, vatten och diskmedel.

Det brukar även rekommenderas att man häller i lite socker för att få rätt konsistens på bubblorna. Med den här typen av lösning så kan man få riktigt stora bubblor och det blir ju bra mycket billigare att blanda själv då man inte kan jämföra glycerin pris med vad det kostar att köpa färdigt såpbubbelmedel.

Glycerin pris 2,5 liter

Ska man glycerin köpa online eller i vanlig butik?

Har man bråttom så ska man kanske glycerol köpa i en vanlig butik, men man kan få leta för det är inte alla vanliga affärer som har detta. I vanlig flytande två så finns det för det mesta glycerol men då får man inte lika fina bubblor som då man kör på den rena varan.

Bäst är att handla online på tex. allt-fraktfritt.se för då får man även ett vettigt glycerol pris som gör att aktiviteten inte blir dyr. Det här är ju något som man kan vilja göra många gånger under våren, sommaren och hösten så det är inte så tokigt att ha en stor glycerinflaska hemma.

Är glycerin farligt att använda sig av för lekar?

Är det farligt att använda sig av flytande tvål för lekar i badkaret? Ja, om man sväljer tvålen, men vem gör det? Det är samma sak med glycerinet. Det här är inget som man ska äta men det är det heller ingen som vill göra. Dock är glycering ett livsmedel och ämnet som ger fyllighet i vin.

Det är inte farligt att använda sig av glycerinet för att göra såpbubblorna eftersom det inte är troligt att någon kommer att försöka äta bubblorna. Precis som att du låter dina barn tvätta sig med vanliga duschkrämer så kan du låta de leka med de hemmagjorda bubblorna.

Hur får man riktigt stora såpbubblor med glycerinlösningen?

För att få riktig stora såpbubblor så måste man ha ett bra verktyg. Man kan fästa två snören vid två pinnar och sedan doppa detta i lösningen. På nätet så hittar du många tips för hur du kan skapa ett verktyg som du sedan drar genom luften för att få till bubblan.

Ett tips är att göra fler verktyg för när man väl kommer igång med såpbubblor så vill alla testa att göra sina egna bubblor, både stora och små. Den här aktiviteten passar som sagt bäst utomhus men om man inte har något val så kan det även fungera i ett större badrum så länge som man är försiktig och beaktar halkrisken.